dinsdag 24 juni 2014
written by St Paul

This Week’s Best Song Ever. Shannon And The Clams – Mama.

Best Kept Secret kriebelt nog wat na. Ik mocht ook dit jaar weer weer mijn eigen podium hosten. Een festival in een festival. Een paradijs in een paradijs. Een muzikale enclave in een muzikale enclave. Muzikanten en dj’s draaiden hun favoriete platen voor een dankbare dansvloer. Als ik het volgend jaar weer mag doen, laat ik het podium sponsoren door Shazam, speciaal voor alle parelvissers en schatgravers.

De onbetwiste mascotte van Stage FOUR was de band Together PANGEA. Ze hebben misschien wel de beste gitaarplaat van 2014 gemaakt (vooruit, samen met The Orwells, Protomartyr en The War On Drugs) en lieten op een zonovergoten zaterdagmiddag horen waar wij allemaal de mosterd behoren te halen. Na hun eigen set waren ze het hele weekend niet meer van het podium weg te slaan. De bassist had zo zijn eigen problemen: ‘I took my first Dutch xtc man, and the backstage area is not where i wanna be right now’. Om hem wat te doen te geven, hebben we de beste kerel op een gegeven moment maar achter het lichtpaneel gezet:

TogetherPANGEALicht

Net als de Black Lips vorig jaar draaide Together PANGEA met laptop en iPhone. Hier en daar een paar seconden pauze tussen de nummers, maar wat geeft het als er alleen maar winnaars door de speakers gejaagd worden. The Strange Boys, The Clash, Violent Femmes, The Growlers, Creedence Clearwater Revival en deze smekende modern soul favoriet. Zullen we volgend jaar met zijn allen gewoon weer bij de Beekse Bergen afspreken?