dinsdag 8 oktober 2013
written by Norbert Pek

Vijandige deelname Madonna op Perfect Night Out gestopt

De wereldberoemde popster Madonna heeft een poging gedaan om deelname aan de Ode To Elliott Smith op 20 oktober in het Utrechtse Ekko af te dwingen. Tijdens dit onderdeel van de Perfect Night Out zullen verschillende artiesten nummers van de overleden singer-songwriter vertolken. Madonna werd hier niet voor gevraagd en heeft grove middelen ingezet om deze ‘fout’ recht te zetten.

http://www.youtube.com/watch?v=FIytf5S5zMs

Het was de Perfect Night Out-organisatie al opgevallen dat Madonna wel heel kort na de aankondiging van het evenement met een Elliott Smith-cover kwam. ‘Ja, dat was ons inderdaad opgevallen,’ zeggen Luuk, Niels, Norbert en Wilbert van Perfects.nl. ‘Inderdaad, ons ook,’ voegt Eduard, programmeur van Ekko eraan toe. Madonna’s vertolking van ‘Between The Bars’ werd officieel gebracht als onderdeel van Art Of Freedom, een organisatie die zich inzet voor artistieke vrijheid van meningsuiting. Nu blijkt dat Madonna de cover eigenlijk opnam om zichzelf te promoten voor de Ode To Elliott Smith.

‘Ik kreeg Madonna opeens aan de lijn,’ vertelt programmeur Eduard. ‘Ze vroeg of ik de clip gezien had en of ze aan de Perfect Night Out mee mocht doen. Ik heb haar moeten teleurstellen. We hebben al zes uitstekende artiesten uitgenodigd. Daarmee zitten we vol. Je moet ergens een grens trekken. Onze stagemanager wil ook een keer naar huis. Hij heeft net twee nieuwe kittens gekregen. Die beestjes hebben hun aandacht nodig. Je kunt ze niet om de eerste de beste reden in de steek laten.’ Volgens de programmeur reageerde Madonna woedend.

Twee dagen later stond de popster voor het huis van Luuk, Niels, Norbert en Wilbert van Perfects.nl om haar deelname af te dwingen. ‘Als ze niet mee mocht doen, dan zou ze iedereen laten weten dat we een wereldster hadden afgewezen. Dat zou erg slechte reclame voor Perfect Night Out zijn,’ zeggen Luuk, Niels, Norbert en Wilbert. ‘Daar had ze wel een punt. Uiteindelijk hebben we gezegd dat ze mee mocht doen, maar daarna kwam ze met een eisenpakket. Met de levensgrote kooi, het confettikanon, de jonglerende ezels en het Maleisische kinderkoor gingen we akkoord, maar nadat ze eiste dat we tepelkwastjes voor haar kochten, hebben de boot toch afgehouden. Daar hebben we het te druk voor. We hebben net twee nieuwe kittens gekregen. Die beestjes hebben hun aandacht nodig. Je kunt ze niet om de eerste de beste reden in de steek laten.’

Madonna laat vanuit een hotelkamer in Heemstede het volgende weten: ‘Wie denken die Awkward I, Marien Dorleijn van Moss, Roy Santiago, Pien Feith, El Pino & The Volunteers en Color Reporters wel dat ze zijn? Dat zij wel nummers van Elliott Smith mogen spelen in Ekko en ik niet? Elliott Smith is een gevoel, weet je, en ik ken dat gevoel. Als mensen mij zien, zeggen ze ook altijd dat ik eruit zie alsof ik tien jaar geleden ben overleden. Grapje hoor. Maar toch vind ik het stom.’

Perfect Night Out vindt 20 oktober van 16:00 tot 23:00 plaats in Ekko, Utrecht. De kaartverkoop is begonnen en wel hier.