woensdag 4 maart 2015
written by St Paul

Tien Vrijzinnige Vloerverbranders.

Niet de platen waar hele stadions bij flauwvallen, wel de nuggets van het moment. Liedjes die nu branden in de (digitale) platentas. Hier Tien Vrijgeestige Vloerverbranders, voorzien van wat mededelingsdrang.

eport-club-fire-2

Unknown Mortal Orchestra – Multi-Love

Het vorige album was ondanks een aantal pareltjes (Swim And Sleep Like A Shark) slordig samengesteld en geproduceerd. Dit nummer lijkt te schreeuwen dat ze daar zelf ook zo over dachten. Supertramp meets DJ Shadow, het bestaat.

https://www.youtube.com/watch?v=vvX-mzKSEck

LA Priest – Oino

Hij had een bescheiden clubhitje met Engine en was vooral bekend als voorman van Late Of The Pier. Met Oino begeeft LA Priest zich op het immer vruchtbare terrein van de discopop. Op een zelfde fiets als Metronomy.

Joe Hicks – I’m Going Home

Van het album Sly’s Stone Flower (I’m Just Like You). Weer zo’n release van het Light In The Attic label om bij te watertanden. Een overzicht van Sly Stone’s meest creatieve periode als producer. Deze opnamen vormden de basis voor het monumentale album There’s A Riot Gong On. Zie ook de prachtige trailer voor Sly’s Stone Flower op youtube.

Modest Mouse – The Ground Walks, With Time In A Box

Wat is er met Modest Mouse aan de hand? Elk nieuw nummer dat op het internet druppelt is verbluffend goed. En totaal anders bovendien. Dit nummer combineert de kenmerkende Talking Heads bounce met een country twang.

Benis Cletin – Jungle Magic

Een super single van het Sofrito label mag je dit gerust noemen. Disco, afrobeat, new wave en proto-house onder één dak. Een Nigeriaanse ode aan Donna Summer.

Krill – Foot

Krill staat op het Where The Wild Things Are festival dit weekend. Uw dj ook. Tel een en ander bij elkaar op en Foot zal prime time gedraaid worden. Milk It van Nirvana er gelijk achteraan.

Can – Vitamin C

Dankzij de film Inherent Vice staat Vitamin C weer vooraan in de platenkast. Check ook deze fraaie live versie.

Lonelady – Groove It Out

Net als haar debuutalbum dreigen ook de nieuwe singles vrij geruisloos het podium via de achterdeur weer te verlaten. Zonde. De muziek van Lonelady is bijzonder welkom in een LCD Soundsystem-loze wereld.

Twerps – Simple Feelings

Het nieuwe album van Twerps blijft maar geven. Enkel mooie liedjes. Heel erg The Feelies. Helemaal niet erg.

https://www.youtube.com/watch?v=6L3QO86sOE8

Shirley Caesar – Teach Me Master

Teach Me van Bakermat gaat de hele wereld over. Het maakt slim gebruik van deze gospel stomper. Ook Kanye is fan.