dinsdag 18 november 2014
written by Wilbert Leering

A PERFECT WEEKENDER

A PERFECT WEEKENDER

Tromgeroffel en trompetgeschal: op 20 en 21 december vindt voor het eerst A Perfect Weekender plaats, georganiseerd door Perfects.nl in samenwerking met Poppodium EKKO en Excelsior Recordings. De host van deze zaterdagavond en zondagmiddag: onze dj St. Paul. En ja, hij neemt uiteraard z’n platencollectie mee.

perfect_weekender_header

Maar wat is het?

A Perfect Weekender is een mix van het Weekend van het Kippenvel (dansen, liedjes, quizzen!), het stage FOUR podium op Best Kept Secret (dansen, liedjes, gast-dj’s!) en het stromende bloed van Perfects.nl waar liefhebbers hun allerfavorietste muziek in een categorie laten horen. Verwacht een broeierige dansavond, vurige bands op het podium, woorden die aankomen en een popquiz die nog fanatisme losmaakt in je kleine teen.

Prima allemaal. Maar mogen we namen en rugnummers a.u.b.?

Daar komt-ie. De line-up van zaterdagavond: Leroy Rey draait Dr. Dre omdat deze grootheid verantwoordelijk is voor de dikste beats sinds mensenheugenis. Freek Fabricius laat horen waarom Italo al jaren een wedergeboorte beleeft en Bloody Mary is zichzelf (lees: de koningin van het jaren zestig vinyl). De avond wordt geopend door Rats On Rafts die wat ons betreft de ideale post-punk band zijn en speciaal voor dit weekend een set zullen spelen met daarin veel nog nauwelijks gehoord nieuw materiaal. A Perfect Night Out..

Ook voor zondagmiddag heeft muzikale gastheer dj St. Paul de betere namen uitgenodigd, in samenwerking met Excelsior Recordings. Te beginnen met Paulusma. De frontman hijgt nog na van zijn reünie-tour met Daryll-Ann, maar heeft gewoon weer een nieuw album klaarliggen (en wat voor één!). In EKKO zal hij veel verse nummers laten horen. Clean Pete en schrijfster Hanneke Hendrix hebben een vrije opdracht. Verwacht iets met kerst, een cello en verheffende melodieën. In de geest van de Avonden van het Kippenvel zal St. Paul samen met Dr. Loop als slagroom op de kalkoen nog een pittige, maar feestelijke popquiz samenstellen. Iets met mash-ups, gortdroge vragen en kletsnatte oksels.

Oftewel: A Perfect Night Out + A Perfect Sunday Afternoon = A Perfect Weekender

Duidelijk. Mogen we nu alleen nog de niet te vermijden gortdroge informatie?

Via de ticketlink op EKKO.nl zijn verschillende toegangskaarten beschikbaar:

Zaterdagtickets a €10,-, Zondagtickets voor €8,- en passe-partouts (beperkt aantal!) à €15,-.

Zaterdag 20 december – A Perfect Night Out

Zaal open en aanvang: 22:00 (Kom op tijd!)

Zondag 21 december – A Perfect Sunday Afternoon

Zaal open en aanvang: 14:00 (Wederom: kom op tijd!)

Tot dan, tot daar. En om de tussentijd door te komen: Enjoy de Perfect Kippenvel collectie van St Paul.