woensdag 9 juli 2014
written by St Paul

This Month’s Best Songs Ever

Vanwege de Blue Eyed Soul compilatie was er de afgelopen weken even geen This Week’s Best Song Ever. En dat terwijl het nou juist in deze periode bijna elke dag prijsschieten lijkt. Liefhebbers over de hele wereld graven overuren. Hier de tien meest bijzondere schatten volgens uw trouwe parelvisser…

Reigning Sound – Never Coming Home

Deze hoorde ik ongeveer een minuut nadat de Perfect Blue Eyed Soul compilatie dan eindelijk het licht zag. Daarmee is deel twee reeds in de maak. Het nieuwe album van Reigning Sound is opgenomen in de Daptone Studio’s. Greg Cartwright in één adem met Charles Bradley en Sharon Jones, wie had dat ten tijde van de Oblivians kunnen denken?

Tony Allen ft. Damon Albarn – Go Back

Weer een samenwerking tussen de mythische afrobeat drummer en Damon Albarn. Weer steengoed. De klappen van Tony zijn precies wat het zelfbeklag van Damon nodig heeft.

Allah-Las – 501-415

Niks nieuws onder de L.A. zon. Gelukkig maar. Check ook eens hun Reverberation Radio!

Shamir – Sometimes A Man
Gezegend met een androgyne stem a la Nina Simone en Antony zingt de negentienjarige Shamir zijn Las Vegas stories over even aanstekelijke als eigenzinnige beats.

Floating Points – King Bromeliad

Floating Points wordt alleen maar beter. En beter. En beter. King Bromeliad gonsde al een tijdje op het net en kwam 23 juni officieel uit. In het losse, live gevoel van de productie weerklinkt het beste van Detroit (house), Rio de Janeiro (Egberto Gismonti) en New Orleans (Jazz).

Typhoon – Ijswater

Typhoon speelde dit nummer al een paar jaar jaar in zijn live shows. Het is een hoogtepunt geworden op zijn vijf sterren album en een potentiële crossover dansvloerhit. Luister vooral ook naar de Perfect If You Like Lobi Da Basi.

http://www.youtube.com/watch?v=rDnUXrHL_co

The Miseries – Cracking Up

Tim Knol sloot het mooie ‘Brugfeest’ van Janne Schra af. Nu even niet als troubadour, maar als fulltime punk. De aanvankelijk geschrokken aanhang stond binnen een paar nummers manisch te dansen. The Miseries bliezen Huizen omver. Rutte is nog steeds niet komen kijken naar de schade.

Akamoto Kyu – Sukiyaki

Geweldig gebruikt in de film The Double. Het eerste Japanse nummer dat ook in de VS een hit zou worden.

http://www.youtube.com/watch?v=_zpOc9n7dlI

William Onyeabor – Good Name (Joakim Remix)

Een instant hit op de dansvloer van Best Kept Secret. Dit is nauwelijks een remix meer te noemen. Veeleer een cover. Het hele circus rondom William Onyeabor komt naar Lowlands. De Stop Making Sense van 2014 is een must-see.

Spoon – Do You

Laat Britt Daniel een leven lang Doooo You, Doooo You zingen en ik zal gelukkig sterven.

Hup Borat Hup!

Dit muziekje is om weer geheel eigen redenen moeilijk stop te zetten. Go Orange!!!!!!!