zondag 23 februari 2014
written by St Paul

Cry Me A River Of Babylon Zoo. Een column over Mashups, Grasnapolsky, Een Bounty en Daft Punk.

Grasnapolsy: ‘Wil je op ons festival een doorlopende radioshow hosten?’

Ik: ‘Maar natuurlijk!’

Grasnapolsky: ‘We kunnen het alleen niet uitzenden of opnemen.’

Bij het vak geschiedenis bleek queeste al gauw mijn favoriete woord. Het betekent zoiets als ingewikkelde zoektocht of onmogelijke opdracht, vaak met het karakter van een levenstaak. In navolging van Odysseus, Parzival, Frodo en Eddie The Eagle hou ook ik wel van een lastig klusje, van een 1-0 achterstand, een moeilijke taak. Waar het romantisch gevecht eindigt en masochisme begint is niet geheel duidelijk, maar ongewisse oorden buiten de de horizon van het zelfvertrouwen hebben mijn interesse.

Ik: ‘Twee uurtjes? Drie uur?’

Grasnapolsky: ‘Van 12:00 tot 23:00’

Ik: ‘Elf uur radio maken zonder uit te zenden?’

Grasnapolsky: ‘Hmm Hmm’

Ik: ‘Oké, ik doe het.’

Wat begon als een circus van ongemakkelijkheden, eindigde met een kapotte, geïmproviseerde dansvloer. Onderweg eindeloos mooie liedjes draaien, erover vertellen en af en toe met een Bounty gooien bleek genoeg om de Grasnapolsky-queeste te volbrengen.

Voor (een niets vermoedende huiskamer):

RadioNotRadio

Na (een kapotte dansvloer):

DieDansvloerIsStuk

WIN TWEE VRIJKAARTEN VOOR NO MORE HEROES – DAFT PUNK (28 februari – Tivoli De Helling)

Fuifnummer op het mooie festival was een aantal toevallig meegenomen mashups van Dr. Loop en mij. Het inspireerde ons deze week tot het maken van drie nieuwe. Omdat digitaal met chocoladerepen gooien wat lastig is, kun je dit keer twee vrijkaarten winnen voor de No More Heroes Daft Punk special in Tivoli De Helling voor a.s. zaterdag. Het gegeven is simpel: hieronder staan zes (drie nieuwe en drie oude) mashups. Een mashup bestaat elke keer uit drie verschillende nummers door elkaar heen. Raad artiest en titel van de drie nummers die je hoort. Per mashup kun je dus 6 punten scoren en in totaal 36. Mail je antwoorden naar themothership@perfects.nl en get lucky! Succes!!!