Als werktitel was ’t Perfect Deutschland. Langzaam begon het gevoel te knagen dat dat wellicht toch niet zo’n goede titel was. ‘Wünderbar’ doet ook meer recht aan de reden voor deze Perfect. Thijs ter Avest is er immers wonderwel in geslaagd om goede Duitse muziek te verzamelen.

Liner notes:

‘Schlagerfreie Duitse muziek; bijna onvoorstelbaar hier in Nederland. Jarenlang zijn wij doofgegooid met Peter Maffay, Matthias Reim, Heino en Jantje Smit. De schlager is een beetje het nieuwe WOII. Het ene juk werd vervangen door het andere. Keken wij eindelijk eens met een frisse blik richting het oosten, zonder vervuild te worden door de eeuwige grapjes over “grootvaders fiets”, 40-45, de Autobahn of de Volkswagen, wordt die blik vertroebeld door die verrekte schlagermuziek. Gats.

Gelukkig komt er ook veel goeds van onze oosterbuur. Behalve voortreffelijk bier, erg fijne steden en een mooie natuur ook een hoop goede muziek. En laat deze Perfect-serie nou een mooi podium zijn om jullie een heel klein stukje van deze kant van Duitsland te laten zien. We stuiteren van klassiek, via pop, naar psychedelische synthesizerklanken. En alles dat daar tussen zit, zonder schlager, zonder de overbekende hitjes van Rammstein, Tic Tac Toe of Nena. Wel met een flink sausje van mijn eigen melancholische voorkeur. Stap mee over de grens en laat je verrassen.’ – Thijs ter Avest