Age Versluis (bouwjaar 1992) maakte deze Perfect ter ere van The Who (1964). Enjoy!

Liner notes:

“Men neme een gitarist met een speelwijze die – naar eigen zeggen – is gebaseerd op bowlen, een knappe zanger met krulletjes die een hoop kunstjes met zijn microfoon kan en een drummer die ooit een goudvis in zijn laagste floortom stopte of een partij buskruit in zijn basedrum. Voeg daar een van de beste (en meest verlegen) bassisten ooit en 25 eetlepels rock ’n’ roll aan toe. En wat krijg je? Inderdaad: The Who. Een band die mij nog zoveel interesseert dat ik (17 jaar oud) ze nog nooit live heb gezien, maar wel schoenen en posters van ze koop. Bij een aantal tracks heb ik een kort verhaal geschreven:

My Generation
Om maar te beginnen met wellicht het bekendste nummer van The Who. Dit was het nummer waarmee ze zich afzetten tegen de huidige samenleving. Let vooral op de subtiele bass-solo’s van John Entwistle… “I Hope I Die, Before I Get Old”.

You Better You Bet
Wat begint als een slechte dance-plaat, gaat gauw over in een apart liedje. Hier komt de stem van Roger Daltrey mooi naar boven, inclusief half-time-achtige brug.

The Seeker
Eén van mijn favorieten. Beschrijft een personage dat altijd zoekt waar hij naar op zoek is. Leuke verwijzing ook naar Bob Dylan en the Beatles.

Substitute
Voor mij speciaal aangezien we deze met onze coverband spelen. Let op alle bandleden die het refrein meezingen en op de breaks voor de drum. “You For My Mom, At Least I Get My Washing Done”.

Magic Bus
Een ontzettend vaag nummer met wat aparte echo’s en psychedelische effecten. Desalniettemin, een nummer waarin de muzikaliteit van The Who goed uitkomt.

Squeeze Box
Een country-achtige song waarin een familie zich irriteert aan de moeder des huizes, die de hele nacht doorspeelt op haar trekzak. “There’s No Escape From The Music In The Whole Damned Street”.

5:15
Hier begint een blok nummers met 1 van de specialiteiten van The Who: het schrijven en uitvoeren van rock-opera’s. Deze is uit Quadrophenia.

Boris The Spider
Dit liedje is tot stand gekomen toen John Entwistle naar de kroeg ging met de bassist van de Rolling Stones. Het was 1 van de weinige liedjes die John schreef en ook live werd uitgevoerd.

I’m a Boy
Dit nummer was de basis voor een nieuw te maken rock-opera. Het verhaal zou gaan over een familie die 4 meisjes wou, maar 3 meisjes en 1 jongen kreeg. De jongen werd hierdoor de zondebok van de familie. Het is er helaas nooit van gekomen…

Pinball Wizard
Uit rock-opera Tommy. Het gaat over de bijzondere gave van de stomme/blinde/dove hoofdpersoon, Pinball. Dit lied wordt gezongen door een derde persoon, vaak gespeeld door Elton John.

Who Are You
Een bekend lied van The Who, o.a. omdat ze het speelden op Live 8 en omdat het de titelsong is van de crimeserie CSI.

Behind Blue Eyes
Ik sluit af met een van de allermooiste nummers ooit. Vaak (succesvol) gecovered.” – Age Versluis