Kabam! Het tweede deel van de Vrijdagmiddag Disco. Adriaan, van Excelsior, zette een tandje bij en nog betere plaatjes op. Werk klaar? Bier klaar? Prettig weekend alvast!

Liner notes:

Adriaan: ‘Over het algemeen gaat onze Vrijdagmiddagdisco beter als er wat te vieren is. Blij dat we nu een Spotify-playlist hebben, want bij de meeste feestelijke gelegenheden blijkt iedereen juist die dag elders te werken. Die playlist gaat deze vrijdag van pas komen. Het moet namelijk heel gek lopen willen we vandaag niet de allereerste Excelsior nummer 1 hit scoren in Nederland. Triggerfinger heeft met hun bij GIEL opgenomen cover van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’ eerst de bovenste plaats van de Belgische charts bereikt en vanmiddag lijkt dat ook in Nederland te gaan gebeuren. Een feestje waard, alleen ik zit in Brooklyn, Ferry in Londen, Bas in Nijmegen en waar Jeroen uithangt weet niemand. En de mannen van Triggerfinger staan vanavond gewoon de Arena van Oberhausen weg te blazen. Ruben, Mario en Polle: santé!

Als troost… De Perfect Vrijdagmiddag Disco – Part II

TriggerfingerFirst Taste
Sja, die nummer #1 hit staat nog niet op Spotify dus. #Fail van heb ik jou daar, maar goed gelukkig trap je met Triggerfinger’s eigen werk echt goed af. First Taste!

The Dandy WarholsNot If You Were The Last Junkie On Earth
Dit is dus alweer 15 jaar oud! Geloof dat binnenkort plaat 7 of 8 er aankomt. Alleen gaan ze hier vast niet meer over heen.

GirlsHoney Bunny
Grijsgedraaid in 2011 en met name deze single. Presteer het om elke show van ze mis te lopen. Gaat me deze zomer nog lukken.

BeckSexxlaws
Let’s party like it’s 1999. Ja, dit is wel de Prince-plaat van Beck. Check ook hidden track Debra van Midnite Vultures [JA!].

Daryll-AnnWhen You Cry
Zelfde jaar… Daryll-Ann’s Happy Traum was de eerste Excelsior release in de US of A. Alle 14 goed, maar deze is net iets lekkerder.

Tame ImpalaI Don’t Really Mind
Geloof dat we deze plaat destijds echt heel veel gedraaid hebben op kantoor. Nou, daarom.

Huey Lewis & The NewsI Want A New Drug
Genoeg van die verantwoorde rommel. Jeugdsentiment! Ja, en deze was er eerder dan Ghostbusters van Ray Parker Jr. Op 1:42 min. komt mijn air-saxofoon-solo.

The FeeliesFa Ce-La
Voor Ferry. Hij had hier vast een mooi verhaal over, maar ik ben het vergeten.

A Tribe Called QuestCan I Kick It?
In navolging van De La Soul een grote hit scoren met killer sample, in dit geval van Lou Reed. Maar ook vaste vrijdagmiddagdiscoklant Ian Dury is er in verwerkt.

The BreedersCannonball
ANTHEM!

Lola KiteEverything’s Better
Zo catchy hebben we ze nog niet gehad. Op 2:50 min. een onvervalste Bram Vervaet Footloose solo. Oh ja, ze hebben een hele mooie nieuwe plaat uit. ;)

The Undertones Teenage Kicks
‘Teenage Dreams So Hard To Beat’ staat er op de grafsteen van John Peel. Veel te vaak gecovered ook. Nergens voor nodig. Je kunt ‘m ook gewoon nog een keer opzetten.

LCD SoundsystemDaft Punk Is Playing At My House
Vrijdagmiddagdisco dus. Weer eentje voor Bas.

Hospital BombersTraditional Maori Fight Song #9
Rammelpop in je broek! Eigen bands eerst… Hospital Bombers zijn stiekem een van de meeste gedraaide bands op kantoor. 1) Check die clip 2) Check die sessie op ons kantoor. Drummer Marc voert z’n eigen show op. It’s gonna be alright.

Spandau BalletTo Cut A Long Story Short
Vergeet al die zoete hits als True, Gold en Only When You Leave… Dit is Spandau Ballet in optima forma. Niet voor geschiedenisleraren.

The SonicsHave Love Will Travel
Goedmakertje.

The HousemartinsHappy Hour
. . . (!)

Graham CoxonBittersweer Bundle Of Misery
Rammelpop in your pants! In mijn hoofd een wereldhit. Alleen in het mijne vrees ik. Dus laat die Blur-reünie maar komen.

The Strange BoysMe and You
Hoe Kinks kun je klinken? En daarom zo lekker.

Marlena ShawCalifornia Soul
Vandaag hadden we onze eerste lentedag. Hoe is het bij jullie?

WilcoImpossible Germany
Totdat Jeroen de stereo heeft heroverd. ‘Nu even echte muziek, jongens’.