Use Your Illusion 1 en 2 kwamen in 1991 uit. In totaal stonden er 30 liedjes op. In 1998 verscheen er een compilatiealbum met daarop het beste van deze twee Use Your Illusion platen. De samenstelling daarvan is vaak onderwerp van discussie geweest, hierbij de nummers die er wat Martijn Koetsier op hadden moeten staan.

Enjoy!

 

Liner notes:

De aanleiding voor deze Perfect Use Your Illusion ligt in een avondje met drie verstokte GN’R-fans. Het gesprek kwam op een gegeven moment op de compilatie die in 1998 het wat verstofte succes van de Use Your Illusion albums nog eens nieuw leven in moest blazen. De samenstelling van deze verzamelaar is op z’n minst vreemd te noemen. Dat er twee covers op staan is jammer, maar gezien het succes van Live And Let Die en Knockin’ On Heavens Door natuurlijk ook niet heel onlogisch. Maar wat is de gedachte om naast de singleversie van Don’t Cry ook nog de versie met een andere tekst op te nemen? En wat doet een nummer als You Ain’t The First er eigenlijk tussen?

Dat de lijst niet de beste nummers van de twee albums verenigde, daar waren we het wel over eens. Wat er dan wel op moest staan was de uren erna onderwerp van discussie, uiteraard zonder unaniem eindresultaat. Mijn eigen lijst heb ik inmiddels na veel wikken en wegen wel samen kunnen stellen met daarbij de zelfopgelegde beperking dat de nummers tezamen wel op één cd moesten passen, net als de destijds uitgebrachte compilatie. Met Right Next Door To Hell als perfecte opener van Use Your Illusion I ook als aftrap voor deze verzamelaar en de zogenaamde Illusions Trilogy eindelijk eens achter elkaar als grootse afsluiting.