Na twintig jaar is de invloed van garage verrassend groot en actueel. Naast talloze spinoffs als 2step, dubstep en grime is het klassieke garage-geluid ook terug te horen in de recentere golf van Britse artiesten als SBTRKT, Disclosure en Mosca

Tom Smeets knows his UKG!

Enjoy!

Liner notes:

Ik kwam een tijd geleden terecht bij een mix van Matt Jam Lamont bij BBC One. Alhoewel ik de muziek wel eerder had gehoord nam ik  altijd aan dat dit simpelweg house werd genoemd. Tot mijn verbazing kreeg het de naam UK Garage, een genre waarvan ik altijd dacht dat het suffe muziek zoals Craig David en Daniel Beddingfield die maakten, en het maar goed was dat niemand zich daar aan waagde. Maar oi oi wat zat ik ernaast. UK Garage is housemuziek op zijn best. Het is iets ruiger door de zwaardere bassen die altijd volop aanwezig zijn en de herkenbare percussie maakt het wat mij betreft een stuk dankbaarder.