Sledgecorner checkte de underground van de UK en kwam boven met een greep nieuwe bandjes om te ontdekken.

ENJOY!

Liner notes:

1. Tonga Balloon Gang – Pattern Up

The Streets gaan een greatest hits tour doen. Helemaal tof en mijn voorspelling is dat deze crew mee zal gaan als support. Skinner zat er al met zijn vingers aan en dat is te horen.

2.PROJECTOR – Love

Dit trio grijpt terug naar de vroegere My Bloody Valentine. Het groots, wijd uitgesponnen Love had niet misstaan in de jaren negentig. Toch klinkt deze band niet gedateerd en heeft al een Europese tour op de rol staan op basis van 1 EP.

3.Arrows of Love – Signal

Nima Teranchi & Nuha Ruby Ra uit Londen verzamelen steeds weer andere muzikanten om zich heen. Hierdoor ontstaan er de meest uiteenlopende songs door dit gevarieerde gezelschap. Signal doet denken aan de new ravers van Klaxons.

4.Low Island – That’s Right

Deze trippy band maakt heerlijke spacey electronic. Denk aan een combinatie van Caribou en die ene plaat van Radiohead; In Rainbows.

5.Slowlights – I try so Hard

Dit is recht door en gaan. Wat hoor ik? Een fijn no nonsens nummer vol energie met een Editors die om het hoekje staat gluren hoe ze vroeger klonken.

6.Chemtrails – Forever Watching the Skies

Transgender Mia Lust en haar kornuiten maken keer op keer een banger. Punt uit.

7.Desperate Journalist – Why are you so Boring?

Wil je een band horen met een overdosis aan eighties/new wave invloeden. Desperate Journalist is de band die op de juiste manier naar de eighties heeft staan staren.

8.Deerful – Subjects of Our Love

Ken je de Crystal Castles nog? Deerful is hun lieflijke bovenbuurmeisje die in de begintijd met een glas op vloer op de vloer heeft liggen luisteren wat ze nu toch hoorde. Later bleek dit inspiratie te zijn om zelf aan de gang te gaan.

9.VENN- Esalen 64

Brrr wat een heerlijke onderkoelde zang, Motown drums plus dat repetitieve uit de Krautrock. TIP!

10.Young Romance – Wasting Time

Dit is een track van het debuutalbum wat deze band al bracht naar voorprogramma’s van Mystery Yets, Summer Camp en Wedding Present. Ik verwacht veel van de opvolger!

11.Grim Sickers – Kane

Het is een hele kunst om in 1 track Janet Jackson, Lionel Messi, Ashley Cole, Nat King Cole, Stephan King en Samuel L. Jackson te verwerken. Smib zou dit ook eens moeten doen.

12.Blaenavon – Let’s Pray

Wild Beast en The Machabees Dood? Leve Blaenavon!

13.Catgod – Someone love

Dit is een band met enorm veel fijne oorwormen. Ze beginnen bijna altijd ingetogen om groots te eindigen. Temper Trap in de verste verte kan je het erin horen.