Op zoek naar het betere trompetgeschal? That’s where Thijs ter Avest comes in. De beste nummers met fijn getrompetter op een rij.

Liner notes:

‘Bas-spelende vrouwen, melancholische zangers, trompetten en hier en daar wat Duitse teksten. Ik heb een zwak voor zulke elementen in de hedendaagse (pop)muziek. Ideaal voer voor een nieuwe Perfect dus. Want muziek delen is mijn leukste bezigheid naast muziek luisteren. Aangezien de Perfect-serie al voldoende tegemoet komt wat betreft melancholische zangers, ik al eerder een Perfect Wünderbar maakte om Duitsland te vertegenwoordigen en de “bas-spelende vrouwen Perfect” mij iets te veel werk lijkt vandaag dus een Perfect Trumpet.

Euforisch kan ik worden als plots in een nummer de trompet (en vergeef me als het een cornet, bugel of hoorn is) aanzwelt. Gelukkig weten steeds meer muzikanten in mijn favoriete (melancholische) genre het koper te vinden. Niet dominant aanwezig zoals in de jazz, maar vaak subtiel verweven samen met strijkers of toetsen, soms krijgt de blazer z’n minutes-of-fame in een fijne solo. Maar altijd vult de toeter het nummer zo goed aan dat ik voldoende muzikale drugs tot me heb kunnen nemen om het weer een tijdje uit te houden. Deze Perfect werkt voor mij als een overdosis; gebruik ‘em dus met mate.’Thijs ter Avest