Perfect Tender Tenor Madness geeft een overzicht van de saxofonisten die furore maakten in de periode van de jaren 30 tot en met het eind van jaren zestig van de vorige eeuw. Alle tracks komen dan ook van albums uit die periode. Geen Michael Brecker, Branford Marsalis of David Murray. De muziek varieert van de vooroorlogse swing, via de bebop en hardbop, modale jazz naar de typische souljazz van de jaren zestig. Honk, lay back, enjoy and relax.

Meer perfecte jazz van maker Didi? HIER, Perfect Cool Cats

Liner notes:

John Coltrane en Sonny Rollins waren de absolute wereldkampioenen zwaargewicht van de tenorsaxofoon, Hank Mobley werd uitgeroepen tot de wereldkampioen middelgewicht. Stan Getz was de onbetwistbare wereldkampioen lichtgewicht. Aldus de gerenommeerde jazzcriticus Leonard Feather.

Perfect Tender Tenor Madness brengt naast genoemde de andere ´kampioenen´ van de tenorsaxofoon. Misschien niet zo invloedrijk of vernieuwend, maar ze hadden allen wel degelijk  een eigen geluid en stijl waarmee ze het spectrum van de tenorsaxofoon inkleurden. – Didi Harderberg