It’s the end of the year as we know it.

Here’s 31 songs about new year, new year’s eve, new beginnings, old habits, etcetera.

Got Apple? Go HERE

Liner notes:

31 December is Sint Sylvester dag, tevens de laatste dag van het jaar. Natuurlijk zijn er liedjes over de jaarwisseling geschreven, van de opmaat tot het moment zelf tot de dag erna. Hier zijn 31 voorbeelden, uit binnen- en buitenland. Niet geschikt voor een knalfeest, waarschuw ik maar vast.

Een paar classics daarbij, van Otis & Carla, van BB King, van The Eagles, van The Zombies. Een paar moderne classics, zoals van Camera Obscura, Casiotone for the Painfully Alone en DE hit van de kerstblogs van vorig jaar, van Mac McCaughan.

Een paar covers daar ook bij, van Regina Spektor (origineel van Peggy Lee) en Gaspard Royant (van U2). BB King is trouwens ook een cover (van Charles Brown). En een paar persoonlijke favorieten. Van moderne crooner Cousteau, wiens nummer ook best over de zomer kan gaan, maar hier een bijzondere lading krijgt. Het prachtige, vintage klinkende maar uit 2016 afkomstige folkliedje van Joe Purdy. En de oudjaarstegenhanger van Fairytale of New York, van Bonnie Prince Billy & Trembling Bells. Weetje: The New Mendicants (een soort supergroep, met leden van oa Pernice Brothers en Teenage Fanclub) bestaat ook een kerstversie – alleen het feest is veranderd.

Nee, Abba staat er niet tussen. Omdat het niet hoeft. Toch: Happy new year!