De zonnestralen branden uit de hemel, dus is het hoog tijd voor de ideale bijpassende soundtrack (zie je hoe we hier het woord ‘perfecte’ proberen te vermijden). Norbert Pek maakte hem weer, zijn jaarlijkse zomercompilatie. Op Perfect Summer 2013 komen de vrolijke neuzen van o.a. Vampire Weekend, She & Him, Mikal Cronin, Leagues, Empire Of The Sun, Temples en The Mowgli’s voorbij. Alles (op één nummer na) is afkomstig uit 2013. Dit is muziek waardoor je een cabriolet wilt aanschaffen met ingebouwde champagnekoeler en best goede boxen.

Enjoy!

Liner notes:

Negen jaar geleden, in 2004, maakte ik de eerste zomer-cd. De aanleiding was simpel: ik ging met vrienden naar het verre verre Gent en onderweg moest wel wat wat vrolijks worden gedraaid. Iets van dat jaar ook. Dus begon ik, terwijl iedereen in het park of op het balkon zat, een verzamelaar in elkaar te draaien. De uitslag brandde ik op cd’s die ik mijn halve omgeving in de hand drukte. In weet nog dat deze Ultieme Zomer-cd 2004 zo heerlijk zorgeloos klonk in de Nissan Micra (heuvel op in max 80 km/u) naar Gent. Er was die dag regen voorspeld. Een ernstig meisje bij het pompstation had ons nog sterkte gewenst. Maar de zon brak die rit overtuigend door. Hij was groter dan ooit. De wolken hadden geen schijn van kans. Wij draaiden het volume verder omhoog van onze perfecte soundtrack voor dat moment.

Veel is sindsdien niet veranderd aan de zomercompilaties. Okee, ze zijn Perfects gaan heten. Het delen is ook wat makkelijker geworden. De Perfect Summers van de jaren 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012 staan online in plaats dat ze aftakelen op een oude CD-R. Maar ook deze nieuwe Perfect Summer 2013 volgt hetzelfde concept: het zijn opwindende nummers uit de pop/rock met een vleugje soul waaraan we hopelijk de zomer van dat jaar gaan herinneren. Alles op deze compilatie is afkomstig uit 2013 op dat nummer van Mrs Magician na (uit 2012, maar toen had ik ‘m volledig gemist). Perfect Summer 2013 begint met de hippies van The Mowgli’s en eindigt met de hippies van Temples. Alles daar tussenin veroorzaakt hopelijk net zoveel plezier. Geniet er heel hard van en proost alvast.

– Norbert Pek