The Strokes zijn zichzelf na het eerste legendarische album Is This It nooit echt meer te boven gekomen maar deze Perfect geeft je de kans om toch meer van The Strokes te ontdekken.

Enjoy!

Ps Kom je ook naar A Perfect Weekender op 20 & 21 december in Ekko (Utrecht)?
Liner notes:

We klopten aan bij de Vismarkt met de vraag of ze een platenspeler hadden staan waarop we de lp van The Strokes mochten luisteren. Boven stond er nog eentje en dus kwam het zo dat we met z’n drietjes op ee afgetrapte bank gingen zitten omdat we benieuwd waren naar wat zou komen. Het fragiele begin van Is this it maakte het dat een van ons een drietal rolde om op te roken want dit was niet gelijk wat we verwacht hadden. Lekker gaar dat wel. Eddy vertelde ons dat The Strokes de sensatie van het moment was. Laat het maar horen want Theo had ook het album van BRMC en was ervan overtuigd dat dat toch wel de survivors waren. Hard to Explain bezorgde ons een zinderend gevoel want het klopte met hoe wij ons voelden. Op ontdekkingsreis door de stad maar waar heen was moeilijk uit leggen. Take it or Leave it bracht ons er toe om nogmaals naar de Steenweg te lopen om bij Marcha nog twee LP’s van de New Yorkers aan te schaffen. We verlieten elkaar op het station, Eddy naar Amsterdam, Theo naar Zijderveld en de Boris, terug naar Dronten waar hij voor bioboer leerde. We smsten elkaar dezelfde avond nog via onze Libertel-telefoontjes dat dit toch wel echt heel vet klonk.

Drie dagen later troffen we elkaar weer op de Pop o Matic van St Paul. Het leven was mooi maar werd wild doordat hij Someday draaide. We vielen elkaar in de armen en deden dat jaren later nog vaker wanneer er een nummer kwam van de eerste plaat van The Strokes. Urgente coolness waar jongens uit de provincie als een blok voor vielen zo bleek.

En zo trokken we met meer vrienden naar de Paradiso. Vriendinnetjes bleven thuis om op een TDK het integraal, door de VPRO, uitgezonden concert van de mannen op te nemen. De zaal stond vol met hipsters, de term welke nog niet viral ging in die tijd was volledig toepasbaar geweest op dit volk. Ook wij waren met de trein naar het Waterlooplein geweest om een broek te kopen die ons paste. Een migraineaanval weerhield Boris er niet van om er toch bij te zijn. Tijdens Stereo Total dronken we snel wat bier naar binnen. Girls Just Wanna Have Fun de begeleiding terwijl ze het podium op kwamen lopen. Een intense ervaring vanaf de eerste minuut. Kolken tot en met. Na de laatste tonen van het concert wisten we wat dit was; De Week van de Rock n Roll. Eerder waren we in Melkweg naar Black Rebel Motorcycle Club wezen kijken. Met de skies nog op het dak vanuit Oostenrijk reden we rechtstreeks naar de Melkweg om deze band mee te maken. En Jack en Meg White stonden in de Tivoli de aanstaande woensdag op ons te wachten. Deze week was voor ons compleet. De volgende ochtend stonden we op het dek van de boot waar Eddy een hut huurde te rollen toen Herman, de neef van Theo, met knalgele pakken naar boven kwam. We trokken ze aan en gingen Intergalactic naar de Chinees. Het drumstokje van Fab in de hand, het casio-horloge van Julian om de pols.