Een lekkere lange lente lijst, maar wel met een scherp randje. Anniek van der Klift zet de ramen wagenwijd open, en laat het 70 nummers lang doorwaaien.

Liner notes:
Wrijf de winterslaap maar uit je ogen, want het voorjaar is aangebroken! Je voelt de zon op je huid en hebt lentekriebels in je buik. Want niet alleen de lente hangt in de lucht, maar ook de liefde. Het leven ziet er zonniger uit, de lucht is strak blauw en je krijgt spontaan zin om mee te neuriën met dat liedje op de radio, je slippers uit de kast te halen en in het gras te liggen. De regenboog aan kleuren doet lonken naar het buitenleven vol parkpicknicks, terrasjes, barbecues en de eerste festivals van het seizoen.Of je ‘m nou liever shufflet of van begin tot eind luistert, het lentegevoel loopt als een rode draad door deze playlist. Je hoort en ziet als het ware de natuur langzaam ontwaken. Vogels fluiten, bloemen staan in bloei en bijen zoemen er lustig op los. Sommige klassiekers in het lijstje herinneren aan mijn kindertijd: het voorjaar betekende boomhutten bouwen en ‘s avonds langer buitenspelen. Andere doen denken aan stralende ochtenden, memorabele terrasmiddagen en schitterende zonsondergangen.De laatste nummers passen bij een warme voorjaarsavond die spontaan eindigt in een avond dansen met vrienden. Dronken van de zon op het terras en met het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Want de lente is pas begonnen en de zomer laat nog even op zich wachten. Dit is de mooiste tijd van het jaar, de natuur en de mens zijn perfect in harmonie met elkaar. Wanneer het ochtendgloren aanbreekt en het tijd is om naar huis te gaan, voel je de warmte van de opkomende zon en ruik je de lente in de lucht. Er wacht een prachtige nieuwe dag.
Good to know. Aangezien ik zelf veel in de trein en op de fiets naar muziek luister, zijn alle perfect playlists erg welkom – Anniek van der Klift