De songs zijn van goud, de stemmen van platinum. Legendarisch spul, dus.

Enjoy!

Liner notes:

Zoetgevooisde stemmen die het voornamelijk over sex en heartache hebben. Blazers, soul claps, shoooowhop koortjes. Waarbij de ritme sectie – aangevuld met die heerlijke gitaarchops als extra percussie – zo’n stuwende beat neerlegt dat je hoofd als vanzelf meebeweegt. Heel veel Motown, Stax en Atlantic. En hier en daar een verdwaalde Buddah Records, King of Philips (godbetert) release.

Tina Tuner die van een redelijk rechttoe rechtaan nummer een classic maakt door verbaal volledig uit de bocht te vliegen. Het hilarische First I Look At The Purse van The Contours (live meesterlijk gecoverd door de J. Geils Band. Ja echt).

Sam Cooke met z’n zalvende stem. Martha Reeves en Diana Ross die van hun man af willen. En Solomon Burke van z’n vrouw. De brave burgers van The Temptations en The Four Tops. James Brown die halverwege het decennium de eerste aanzet tot de funk geeft met Papa’s Got A Brand New Bag. Gladys Knight & the Pips die de norm voor alle I Heard It Through The Grapevine versies zet.

Marvin Gaye die met Temmi Terrell De. Beste. Duetten. Ever. zingt. Otis Redding. Zijn begeleidingsband The Bar-Kays. Joe Tex die een “live” album oplevert door canned laughter onder zijn studio opnames te zetten. De vuige soul van Wilson Pickett en Bobby Womack. Dusty. Sam & Dave. Aretha. En The Isley Brothers die breken met Berry Gordy en met It’s Your Thing de eerste voormalige Motown act worden die een Grammy wint. En een monster van een soul hit scoren.

Perfect Sixties Soul. Kom maar door met die white man’s overbite!

– Ewout van der Wouden