Deze Perfect van Theo Miggelbrink is, ondanks de vaak betoverende looks van de uitvoerende artiesten, toch vooral bedoeld om naar te luisteren. Maar mocht je ook beeld willen bij de vocale kwaliteiten van bovengenoemde artiesten dan is er op YouTube een min of meer vergelijkbare compilatie te vinden.

ENJOY!

Liner notes:

Actrices die er een zangcarrière op na houden zijn er natuurlijk genoeg, denk maar aan bijvoorbeeld Jenny Lewis of Zooey Deschanel of, in Nederland, Carice van Houten of Hadewych Minis. Maar de carrières van modellen die zangeres worden mislukken meestal jammerlijk. Een goed voorbeeld daarvan is Naomi Campbell wiens zangkwaliteiten alleen in Japan op waarde geschat werden. Toch is dat niet terecht, als je bijvoorbeeld naar het erg fijne album Midnight Sun van Charlotte Kemp Muhl en Sean Lennon’s band The Ghost Of A Saber Tooth Tiger luistert, blijkt dat er wel degelijk muzikaal talent op de catwalk rondloopt. Andere voorbeelden van getalenteerde ‘models turned singer’ zijn The Velvet Underground’s Nico, heroin chic model Kate Moss, en de zeer getalenteerde voormalige Franse first lady Carla Bruni.

Het omgekeerde is ook het geval. Zangeressen met goede looks hebben naast hun bestaan als muzikante ook vaak een carrière als model. Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse zangeres Lavalu, de Zweedse Lykke Li en de Amerikaanse Hannah Cohen. En daarnaast heb je nog de “multitalenten” zoals de Française Vanessa Paradis, die een succesvolle carrière als zangeres schijnbaar moeiteloos weet af te wisselen met een carrière als actrice en model of de Amerikaanse Scarlett Johansson, hier in duet met Pete Yorn in de song Relator.

Sommige catwalk queens lopen over van muzikaal talent. Anderen verdenk ik ervan dat ze er vooral voor kiezen om een duet te op te nemen om hun gebrek aan muzikale talent te verbloemen. Zo heeft Française Clémence Poésy, in duet te horen met The Last Shadow Puppets frontman Miles Kane in de song Happenstance, op dit incidentele duet na ongetwijfeld geen serieuze muzikale ambities. Maar desondanks weten modellen hun duet-partners vaak héél zorgvuldig te kiezen. Misschien wel het beste voorbeeld hiervan is Kate Moss, die op deze Perfects zowel een duet zingt met Primal Scream’s Bobby Gillespie in de Lee Hazlewood & Nancy Sinatra klassieker Some Velvet Morning, als met The Lemonheads’ Evan Dando in Dirty Robot. En die daarmee maar liefst twee keer te horen is op deze Perfects. Model, zangeres en multi-instrumentaliste Charlotte Kemp Muhl, die de inspiratie vormde voor deze Perfects, is zelfs drie keer in duet te horen. Een keer met vriendlief Sean Lennon (met wie ze het

het eerder genoemde The Ghost Of A Saber Tooth Tiger vormt) in Jardin Du Luxembourg, een keer met Jordan Galland in A.K.A. Love en ze sluit deze Perfects wonderschoon af met Hard Candy, een song van het naar haar en Eden Rice vernoemde duo Kemp & Eden.