Rennen een straf? Zeker niet met deze Perfect door Fred Wondergem. Hij maakte hem voor zijn lief die de Singelloop heeft gerend (een soort New York Marathon, zonder New York, de mensen, de mediahype en 32 kilometer en 195 meter). Een Perfect nokvol energie.

Liner notes:

Mijn lief maakte in 2012 haar debuut op de Utrechtse Singelloop, 10 km. Ze had getraind met een programma van Renate Wennemars en met een aantal full length CDs. Ze wilde op haar eerste 10km boven zichzelf uitgroeien met een fijne goeie playlist lopen. Ik wilde haar helpen binnen het uur te finishen! Serie favoriete nummers met voldoende up tempo uitgezocht, zonder dat het te gek zou worden. Aan bpm’s etc heb ik nooit gedaan, zou ook niet weten hoe & wat ik daarmee moet. Nummers heen & weer zitten schuiven, potentiële warming-up nummers nummers toegevoegd, speciale aandacht voor het echte relaxen na afloop, om af te sluiten met wat makkelijke ‘moderne klassiekers’ zodat daarna het reguliere leven weer opgepakt kan worden.

Ik stond zelf op verschillende plekken langs parcours, met muziek zo goed mogelijk afgestemd. Verdomd, ik kreeg bijna zin zelf mee te gaan lopen!

Door de start ruwweg  te laten samenvallen met nummer 3 (Django Django) moet de finish na 1 uur ergens binnen nummer 17 (Typhoon & New Cool Collective) gepasseerd worden.

Voor langere afstanden kunnen alt-J en Johan, alsook Janis Joplin worden toegevoegd, dus voor het echte loopgedeelte. Dan zit je op bijna 76 minuten.

Haar eindtijd? Laten we zeggen dat ze In Our Town eer aan deed! – Fred Wondergem