Sssttttt….this is beautiful.

Liner notes:

“Muziek en emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook de beelden die op je netvlies verschijnen wanneer je muziek beluistert. Zo zie ik bij een aantal nummers op deze compilatie de uitgestrekte weidsheid van Canada of Alaska voor me; een mens geconfronteerd met zijn nietigheid. Niet dat ik ooit op zo’n plek ben geweest (de Veluwe komt het dichtst bij), maar met een beetje fantasie en de kracht van muziek ben je er zo. Andere nummers geven mij juist een gevoel van warmte en geborgenheid. Voor de open haard (had ik er maar een), met een kop thee en het logge, sullig grote hoofd van mijn Golden Retriever rustend op mijn schoot (gelukkig heb ik er geen).

De rode draad in deze compilatie is melancholie. Vraag mij niet waar die behoefte vandaan komt, maar het is iets wat ik opvallend vaak opzoek in muziek. Wikipedia over melancholie: ‘een gemoedstoestand die neigt naar depressie en zich kenmerkt door een verdrietige kijk op het verleden of een onvervuld verlangen’. Die verdrietige kijk op het verleden valt wel mee, maar een onvervuld verlangen… Jazeker. Naar een wandeling door de uitgestrekte Canadese velden en daarna in mijn blokhut met een warme kop thee voor de open haard. Met mijn Golden Retriever.” – Ruurt Staverman