Victor Romijn maakte een 2 uur durende samenvatting van ruim 10 jaar Röyksopp. Een prachtige samenvatting die, zoals het hoort bij een goede samenvatting, uit louter hoogtepunten bestaat. Tom Egbers, kom er maar in: ‘Het verslag bij deze samenvatting is van Victor Romijn’.

Liner notes:

‘In de meer dan 10 jaar dat Röyksopp inmiddels meedoet hebben ze zichzelf laten horen als makers van prachtige instrumentale muziek. Waar debuut Melody A.M.nog deels instrumentaal was, werd dat op opvolger The Understanding al minder en op Junior stonden slechts 2 instumentale tracks. Gelukkig kwam daarna afgelopen jaar Senior, een volledig instrumentaal album. Hiermee keerden Torbjorn en Svein terug naar waar ze eind jaren ’90 mee begonnen: mooie muzikale landscapes, gebouwd van bliepjes en beats.

Perfect Röyksopp is een overzicht van de mooiste instumentale werken uit het oeuvre van de twee Noren (met uitzondering van Sparks). Bekend en minder bekend werk wisselt elkaar af. Eple ontbreekt vanzelfsprekend niet, ouder werk (Flax) en het meest recente (Keyboard Milk) is aanwezig en ook een aantal uitzonderlijke remixes staan op deze Perfect.

Ik denk dat deze samenvatting een goed beeld geeft van de instrumentale producersvaardigheden van de heren Bruntlandt en Berge.’ – Victor