Angelo Hulshout geeft ’t je gewoon: rechtdoor rock. Rawk!, dus. Uit zijn geboortejaar, 1973.

Liner notes:

In 1973 kwam ik op dees’ aardkloot, op 25 maart – exact 40 jaar voor de geboorte van perfects.nl. Om die band te vieren 13 perfecte rocknummers uit 1973 – luide, maar melodieuze gitaren, goede zangers, fijn bas- en drumwerk en hier en daar een op hol geslagen piano.

Keep Yourself Alive – Queen.

Dit nummer moet in een Perfect van 1973 staan, als eerste single en eerste track op het debuutalbum van deze legendarische band.

Wishing Well – Free

Free was in 1973 bezig aan hun laatste dagen. Dit nummer van hun laatste studioalbum laat horen waar Free voor stond, en dat ze muzikaal nog lang niet uitgeboerd waren.

Smoke on the Water – Deep Purple

De grootste hitsingle van deze band. Strikt genomen geen echt 1973 nummer (het is al in 1971 opgenomen en uitgebracht op het album Machine Head in 1972), maar pas in juli 1973 als single uitgebracht.

Dream On – Aerosmith

Ook voor Aerosmith was 1973 het jaar van debuutalbum en eerste singles. Dit nummer was hun eerste grote hit.

Halo of Flies – Alice Cooper

Net als Smoke on the Water al opgenomen in 1971, kwam dit nummer als single uit in 1973 en deed het vooral in Nederland erg goed. Als bassist een van mijn favoriete rocknummers aller tijden.

Stealin’ – Uriah Heep

Niet de grootste klapper die deze band ooit maakte, wel goud in Nieuw-Zeeland. In deze Perfect vanwege de geweldige zang van David Byron.

The Rocker – Thin Lizzy

Niet de grootste klapper van Thin Lizzy, wel van hun album Vagabonds of the Western World. Niemand gelooft me als ik zeg dat dit nummer is ingespeeld door een trio.

Sylvia – Focus

Niet zo populair als Hocus Pocus, maar wel mijn favoriete nummer van Focus. Heerlijk gitaarwerk, zoals gewoonlijk en een schitterend op elkaar ingespeelde band.

Rocky Mountain Way – Joe Walsh

Niks Hotel California of Desperado, gewoon eerlijke stevige bluesrock van de latere Eagles gitarist.

La Grange – ZZ Top

Hawhawhawhaw – dat herkent iedereen die van rock houdt. Enige single uit 1973 van een band die in deze Perfect niet mag ontbreken.

Radar Love – Golden Earring

Grijsgedraaid en voor velen daarom afgeschreven, maar feit is dat dit nummer de Haagse Golden Earring op de wereldkaart zette – in mijn geboortejaar.

Gimme Three Steps – Lynyrd Skynyrd

De enige single van het debuutalbum Pronounced Leh-nerd Skin-nerd. Geen grote hit, wel eerlijke Southern rock met een knipoog en prachtig toetsenwerk.

Taking Care of Business.

Bachman Turner Overdrive. Een lekker gitaarrock nummer, met een titel die weergeeft wat ik het liefste doe – aanpakken!