Rick de Leeuw was zanger van de Tröckener Kecks. En hij IS schrijver en heel veel dingen met een ‘p’: poëet, presentator, producer, populair in België en Perfect-maker (hij maakte trouwens ook Perfect Nederlandstalig). Wat inspireerde de man met één van de meest interessante stemmen van Nederland? Wie kreeg hem aan het zingen? Welke bands vormde hem tot hij zelf zanger werd? Deze Perfect geeft het antwoord.

Enjoy!

Liner notes:

Als jongen was ik een voetballer. Natuurlijk vond ik Slade goed en zong ik soms luidkeels mee met Alice Cooper en Rod Stewart, maar eigenlijk was muziek toch vooral iets voor jongens die niet konden voetballen. Sneue types die nooit de sensatie zouden kennen van een loepzuivere pass over 40 meter of een verwoestend schot in de kruising. Tot ik op mijn zestiende in Paradiso een optreden van The Jam zag. 30 september 1977. Van de ene op de andere dag was voetbal iets voor jongens die nooit van The Jam hadden gehoord. Mijn droom van een vol voetbalstadion liet zich probleemloos verruilen voor een gefantaseerde glansrol als middenvoor op het podium. Deze lijst is een greep uit de muziek en de artiesten waarvan ik hield in de paar jaar tussen die avond in Paradiso en het moment dat ik zelf muziek ging maken met de Kecks.  

– Rick de Leeuw, mei 2013