“De Poppy Shoegazers zijn terug!”. Terug met hun derde plaat én terug in EKKO. Op maandag 11 augustus organiseren ze samen met TivoliVredenburg de show in Utrecht. Deze compacte Perfect is gemaakt door EKKO zelf (door Veena Houdijk, om precies te zijn), een hele mooie The Pains Of Being Pure At Heart-inleiding/opfriscursus! Voor liefhebbers van The Smiths, Belle & Sebastian, Slowdive…het betere werk dus.

De kaartverkoop is gestart en DIT is de link naar de kassa (let op: Ablebody is het voorprogramma!)

Enjoy!

Liner notes:

In 2009 speelde The Pains of Being Pure At Heart zijn eerste Nederlandse show in EKKO, op 11 augustus mogen wij ze nu samen met TivoliVredenburg wederom verwelkomen hier. De Amerikaanse band, in 2007 opgericht, bracht in 2009 hun eerste plaat uit. Na nog een goed ontvangen album in 2011, hebben ze dit jaar hun langsverwachte derde gereleased; en wat voor een. Days of Abandon staat vol met zomerse indiepop en frisse nummers. Frontman Kip Berman vertelt dat dit album een kans geboden heeft om af te stappen van de normale vorm van schrijven en iets te creëren wat veel persoonlijker is, meer in overeenstemming komt met zijn oorspronkelijke idealen. Met het vertrek van keyboardiste Peggy Wang en bassist Alex Naidus heeft Berman een nieuwe formatie samengesteld om met producer Andy Savours (van onder andere Sigur Rós) het album op te nemen. Jen Goma, bekend van A Sunny Day in Glasgow, is bijvoorbeeld met haar prachtige, zuivere zang te horen in Life After Life.

Dromerige support is er van Ablebody, sideproject van The Pains gitarist Christoph Hochheim. Met subtiele drumprogressies en tweestemmige zangpartijen slagen zij erin fijne shoegaze ten gehore te brengen.