Dat befaamde jaar 1994 hebben we op Perfects.nl al bejubeld. Maar het kent eveneens een zwarte kant. Laten we de pareltjes vieren die Kurt Cobain achterliet toen hij besloot “that it’s better to burn out than to fade away”.

Enjoy die parels die Frank Meeuwsen koos.

 

Liner notes:

Stel. Nee maar echt. Stel je nou eens voor dat in 2014 het pak-em-beet 9e album van Nirvana zou verschijnen. Na wat succesvolle wereldtournees, een roadmovie-docu en Courtney Love die als de Yoko Ono van onze generatie er tussendoor krijst. Daar moeten weer pareltjes bij zitten. Van die nummers die na 1x horen in je hoofd blijven rondzingen. Waarbij je na 15 minuten afvraagt waarom je dat nummer neuriet. (Omdat je het toevallig hoorde toen je langs een stilstaande auto liep bij het stoplicht)

We moeten het helaas doen met 3 officiële studio albums, 3 live albums en talloze bootlegs, b-sides en demos. Genoeg materiaal om te verPerfecten.
Een palet van 15 Nirvana nummers, in de beste Pixies traditie van loud-quiet-loud. Aftrappen met dat ene nummer wat je wakker schudt op Nevermind. Wat demo’s en livemateriaal, tussen de covers door. De Nederlandse connectie met Shocking Blue’s Love Buzz.
Hoort op een Perfect Nirvana de absoluut magistrale Unplugged versie van Where did you sleep last night? Eigenlijk wel, maar met Mark Lanegan als zanger en Kurt op gitaar krijgt het nummer minstens datzelfde predikaat. Niet in de minste plaats omdat het hele album van Lanegan (The Winding Sheet) als inspiratie dient voor die prachtige Unplugged sessie. En kom vooruit…Een beetje Teen Spirit.

– Frank Meeuwsen