Een Perfect Nederlandstalig van de man met één van de meeste interessante stemmen van Nederland. Én maker van geweldige – Nederlandstalige – liedjes (deze, bijvoorbeeld). Nederlandstalig is (ook) voor hem een acquired taste, blijkt uit de bijsluiter…

Enjoy!

P.s. Hij maakte ook een Perfect Rick de Leeuw Inspired Playlist. Wie & wat inspireerde hem voordat hij zelf zanger werd?

 

Liner notes:

Zingen in het Nederlands heb ik altijd vanzelfsprekend gevonden. David Bowie zong immers ook in het Engels. Natuurlijk waren er Engelstalige bands in Nederland die ik geweldig vond. Ivy Green en Herman Brood overtuigden  me zonder meer; zij deden geen artiesten na, ze wáren het. Als ik daarentegen zelf in het Engels zong, voelde dat altijd ónecht. Alsof ik een rol speelde, terwijl de in de muziek zo belangrijke geloofwaardigheid juist dáár begint.

Met Nederlandstalige muziek had ik in de jaren dat we met de Kecks begonnen iets meer moeite. Van groepen als Doe Maar en Toontje Lager was ik niet direct fan, en ook in de kleinkunst was er maar weinig op dat mijn onvoorwaardelijke sympathie rekenen kon. Gelukkig is er sindsdien een boel moois gemaakt en ben ik bovendien met terugwerkende kracht alsnog veel gaan waarderen.

Rick de Leeuw, mei 2013