Ja, dat kan natuurlijk ook. Gewoon een goed liedje insturen voor het Eurovisie Songfestival, gezongen door een blonde deerne en een man met grote hoed. Word je gewoon tweede mee. Top je gewoon de downloadlijsten in heel Europa mee. En het leidt gewoon tot een Perfect If You Like-aflevering. Want Ilse & Waylon passen in een lange, lange traditie van country(-achtige) duetten tussen (vaak) blonde deernes en mannen met grote hoeden. Guuzbourg, Gijs Wilbrink & Leon Geuyen stopten er 26 in een playlist.

Enjoy!

Liner notes:
Bij deze Perfect horen natuurlijk de peetvaders en -moeders van het KuntrieDuet: Dolly & Portener, June & Johnny, Emmylou & Gram. Verder wat onverwachte combi’s, zoals Foo Fighters met Norah Jones, bluegrass-heldin Alison Kraus met rockbeest Robert Plant en Wilco met Feist.
Lang niet alle meisjes worden gecredit (schande!), terwijl de bijdragen van Nicolette Larson (met Neil Young) of Maxime Barlag (zij van Mister & Mississippi, met Villa Zeno) en koningin-moeder Emmylou (met Dylan, en verderop ook nog met Ryan Adams, en dus met Gram Parsons) toch behoorlijk wezenlijk zijn. Van recente datum zijn de in elkaar krullende stemmen van Civil Wars, Honey Trees en Daniel Romano (met Julie Doiron), die de tijd van oude helden als George Jones, Tammy Wynette, Kris Kristofferson en de al eerder genoemde Portener, Dolly, Johnny en June helemaal terugbrengen.
En laten we ook niet vergeten dat Ilse al ‘ns eerder bewees dat ze in duetvorm (met JW Roy), en met een steelguitar in d’r rug, verdomd goed uit de verf komt!