Jimi Hendrix, the man who changed guitar music single-handedly, with two hands (and his teeth). Pretty damn hard to make Perfect on this guy, on the left you have the disappointed people and on the right the ‘I hate to say I told you so, it’s impossible to make a Perfect about God’-crowd. In the middle, there’s us.

Enjoy!

Liner notes:
“Johnny Allen Hendrix aka James Marshall Hendrix aka Jimmy James Hendrix aka Jimi Hendrix. Jawel. Jimmy James. Dat eerste nummer van het briljante Beastie Boys album Check your head is een buiging naar de gitaarmeester. De vader van de Red Hot Chili Peppers (pre-One Hot Minute) en Prince. De tegenpool van Clapton. De man voor wie 40.000 Woodstockgangers ee extra nachtje verkeerde pillen hebben gepopt. Om maar een glimps van de grootheid op te vangen. Deze man heeft gitaarspelen definitief veranderd. Hij was niet de enige in die evolutie maar wel de grootste. De meest invloedrijke en flamboyante. En tegelijk een kenner van zijn muziekgeschiedenis. In zijn nummers hoor je de deltablues terug. Je hoort zijn voorland als Howlin’ Wolf, Memphis Slim en Robert Johnson. 
 
Een Perfect Jimi Hendrix is ruzie krijgen met de halve gitaarwereld omdat je altijd iemand teleurstelt. En hoongelach van de andere helft omdat het niet mogelijk is om in 19 nummers het oeuvre van Hendrix te laten horen. Gelukkig speel ik geen gitaar.”
Frank Meeuwsen