Laat je omver blazen door sessietrompettist Jerry Hey: van Dolly Parton, Michael Jackson, Toto tot Earth, Wind & Fire. Uiteraard is het Didi Hardenberg die de selectie heeft gemaakt #handgeplukt

Enjoy!

Liner notes:

Trompettist en arrangeur Jerry Hey: velen hebben nog nooit van hem gehoord, maar velen hebben hem zeker wel een keer gehoord. Zo is hij te horen op ‘9 to 5’ van Dolly Parton en op ‘Blame it on the boogie’ van The Jacksons. Ook is hij te horen op en schreef hij het blazersarrangement van ‘Rosanna’ van Toto. Bovenal was hij vanaf het album ‘I Am’ de vaste blazersarrangeur van Earth, Wind & Fire (de blazerspartijen op ‘In the stone’ zijn fenomenaal en monumentaal).

Als dat niet al indrukwekkend genoeg is, werd hij ook nog de blazersarrangeur voor Quincy Jones. Jerry Hey is dus te horen op onder andere ‘Off The Wall’ en ‘Thriller’ van Michael Jackson. Ook was hij de man achter het spetterende blazerswerk op albums van Al Jarreau (Roof Garden), George Benson en George Duke. Al met al staan er zo’n 800 albums op zijn cv. Een kleine greep: Rod Stewart, Elton John, Barbra Streisand, Neil Diamond, Joni Mitchell. Van meer recenter datum: Mika, Maroon 5, Beth Hart, John Mayer, Lizzo, Kate Perry. Ook is hij te horen op diverse soundtracks (van The Wiz, Back To The Future, Aladdin tot The Last Jedi). Op deze playlist een kleine, maar zeker representatieve, bloemlezing van het blazerswerk van Jerry Hey.