Muziek kan je Kerst maken of breken. Dat weet iedereen die weleens Sky Radio per ongeluk heeft gehoord in deze tijd. Met deze Perfect zit je goed als de Romantische en Nostalgische Kerst-schuif helemaal open moet. Dit is het oer-Jazz gevoel. Jazz-dealer Didi Hardenberg en Guuzbourg stelde ‘m met veel liefde samen, de laatste schreef ook de bijsluiter.

Enjoy!

HIER op Apple Music.

Liner notes:

Kijk ‘s, soul en country zijn het meest geschikt voor kerstpop. Omdat in dat idioom het gevoel van verlangen (naar vrede, naar saamhorigheid, naar kalkoen, naar intiem samenzijn) het best tot uitdrukking komt. Zonder jazz geen soul of country, dat weet u. Didi, vaste jazz pusher van Perfects, lijnde de beste kerstjazz op.

Te beginnen met de meest originele aller kerstjazztracks, The Christmas Song van Mel Tormé. Opgenomen in de zomer, geschreven en gezongen door een joodse man, later een megahit geworden voor een zwarte zanger, als dat geen kerstgedachte meer is… Naast collega-crooners als Sinatra ook instrumentalisten die bekende kerstkrakers binnenste buiten keren zoals het improvisatietalenten betaamt. Neem Duke Pearsons kijk op Little Drummer Boy. Er is blues, er is soul, er is funk, want ook dat is jazz(y). Ook de componist van de muziek van Peanuts (ja, inderdaad, de strip en tekenfilms) pianist Vince Guaraldi legde jarenlang een jazzalbum onder de kerstboom. Er is erotiek, want jazzy is sexy. En er is Salsa Celtica. Ja, Schotse salsa. U moet het horen om het te geloven en dat geldt eigenlijk voor alles in deze lijst.

  • Guuzbourg