Jack Poels laat horen - en voelen - waar hij gelukkig van wordt en wie hem inspireerden. Just file under 'repeat', dit is héél mooi.

Jack Poels, die ook een Perfect Poels maakte voor ons, laat horen – en voelen – waar hij gelukkig van wordt en wie hem geïnspireerd hebben. Just file under ‘repeat’. Dit is héél mooi.

Het artwork is overigens een schilderij van Jack Poels. ‘Storm’ heet het. De man kan veel.

 

Liner notes:

Hoe maak ik een selectie van liedjes die veel voor me betekenen en die me geïnspireerd hebben? Misschien wel op dezelfde manier zoals ik eigenlijk alle belangrijke keuzes maak die ik maak: op gevoel.

De enige maatstaf was een klein seintje in mijn buik. Bij het eerste basloopje, het horen van een stem, of één enkel woord.  Dat je meteen weet, nee voelt: dit zit goed. En dan is het liedje dus een tijdloze herinnering die op dat moment werd geboren. Of een stem waar je verliefd op werd en die je nachtenlang kon draaien. Blijvende muziek. Persoonlijke muzikale hoogtepunten. En de plek waar ik mijn mosterd haal…

Jack Poels