Rob Heerdink in het Engels: ‘Dan Auerbach built his Nashville dream studio and invited his favorite old-school Nashville cats to make an album about making songs in Nashville. These are some of the tracks that (may have) inspired him…’

Enjoy!

HIER op Apple Music.

Liner notes:

Dan Auerbach was altijd al geinspireerd door muziek uit Nashville en Memphis uit de jaren 60 en 70. Met het geld dat hij verdiende met de Black Keys heeft hij sinds een paar jaar een eigen studio in Nashville gebouwd volgepropt met (oude) gitaren, piano’s, orgeltjes en drumkits om daar op ouderwetse manier nummers te kunnen opnemen. Dat heeft hij op zijn nieuwste plaat, Waiting on a Song, gedaan met een aantal echte Nashville cats, muzikanten die hun sporen meer dan verdiend hebben in de afgelopen tientallen jaren. John Prine schreef mee aan de liedjes, Duane Eddy speelde gitaar en met Gene Chrisman op drums en Bobby Wood op toetsen heb je wel zo ongeveer het beste wat Nashville te bieden heeft. Dan Auerbach maakte er een plaat met ouderwets sterke liedjes van die ook ouderwets goed klinken en duidelijk gebaseerd zijn op de zuidelijke country-soul van eind jaren 60 en jaren 70.

Hier een lijst met nummers waarvan Auerbach zegt dat ze hem hebben geïnspireerd, en nummers die een inspiratie zouden kunnen zijn geweest.

  • Rob Heerdink