Perfect-maker René van der Veen:

Woensdag 23 augustus 2017:
Terreurdreiging in Rotterdam. Het concert van de Allah-Las in de Maassilo wordt afgelast, na een tip van de Spaanse politie.

Donderdag 24 augustus 2017:
Ik speelde al met de gedachte van een perfect “nazomer”. Nederland gaat weer aan het werk, maar met de juiste nummers roep je het gevoel van de Californische zomerbries, de stranden en een ontspannen zomeravond nog lekker even weer op.

In dat plaatje past Allah-Las uitstekend. Ingegeven door de actualiteit draag ik deze playlist aan hen op en aan iedereen die hun concert heeft moeten missen en niet een dag eerder, zoals ik, van ze kon genieten bij het Noorderzon festival in Groningen.

In welk hoekje moeten we deze muziek plaatsen? Surf? Lofi? Psychedelic? Waar het één eindigt en het andere begint laat ik graag aan de mensen die er verstand van hebben. Ik ben er in ieder geval dol op.

DJ St. Paul noemt het sixties pop. Voor veel nummers uit deze lijst gaat dat label wel op. Hoewel sommige tracks klinken alsof ze meer dan 40 jaar oud zijn, zijn ze allemaal van deze eeuw. Hedendaagse sixties pop dus, vandaag ingesloten door de meesters zelf die niet de kans kregen om de Rotterdamse harten te veroveren.