Heavenly Sunday Social was, zoals de organisatoren het zichzelf herinneren: “glorious chaos, week in week out”. En: “there was no genre, just good music!”. En dat hoor je terug in deze Perfect van Erwin Blom. Een eerbetoon aan deze fameuze ‘kelderclub’.

Enjoy!

Liner notes:

Eind 1994 woonde ik een paar maanden in Londen. En via via hoorde ik van een nieuwe club: The Heavenly Sunday Social. Of een club, meer dan een achterafzaaltje van pub The Albany in het centrum van Londen was het niet. Daar organiseerden de mensen van het label Heavenly iedere zondag vanaf 18 uur (!) tot een uur of 22 uur een feestje met als vaste afsluiter een dj-set van (toen nog) de Dust Brothers, de mannen die later wereldwijd als The Chemical Brothers beroemd zouden worden. Iedere zondag ging het dak eraf met een set van breakbeat extravaganza. Het was, hard, het was heet, het was wild.

Maar voor de Dust Brothers de draaitafels in bezit namen was het ook al prachtig. Omdat bands, journalisten en andere muziekliefhebbers hun plaatjes draaiden en dat ging echt alle kanten op. Als de mannen van Saint Etienne hun platen meenamen klonken er Northern Soul klassiekers, als Andy Weatherall aan de beurt was dubde hij er op los en zo kon het alle kanten op gaan. Van oude soul en ska tot nieuwe acid en breakbeats.

Het begon heel klein, maar trok van meet af aan hip muzikaal Engeland. Van Oasis tot Primal Scream, The Charlatans en Manic Street Preachers, ze waren er allemaal. En doordat het zo goed was, werd het iedere zondag een beetje drukker, tot The Heavenly Sunday Social te populair werd en uit zijn jasje groeide.

Het waren een paar prachtige en muzikaal eclectische maanden!