Giorgio Moroder (geboren als Hansjörg Moroder — dus die artiestennaam was z’n eerste goede productie) is een van de mannen die dansmuziek (klinkt meer ‘a chorus line’ dan we bedoelen) uitvond. Dit is een Legende. Niet voor niks dat Daft Punk met o.a. hem en die andere Disco God, Nile Rodgers, hun nieuwe plaat maakten.

Aux‘ Perfect laat horen hoe modderend vet Moroder’s producties nog steeds zijn, producties voor o.a. Donna Summer, Blondie en Janis Ian.

Liner notes:
Ik zou uren over de man kunnen praten, maar ik probeer het kort te houden. Naast Prince is dit mijn Held der Helden.
 
Hansjörg Moroder: net 72 geworden en sinds kort weer in de spotlights vanwege z’n samenwerking met Daft Punk. Ooit z’n carrière begonnen als zanger met verscheidende kleine hits op z’n naam (die later weer grotere hits werden voor andere bands) maar besloot zich terug te trekken uit de spotlights om achter de schermen in de studio aan het werk te gaan. Één van de de eerste grote hits die uit de Musicland Studios in München kwam, was Donna Summer’s epische 17 minuten lange uitvoering van ‘Love to Love You Baby‘, 2 jaar later gevolgd door een nummer dat de dansvloeren tot op de dag van vandaag op z’n kop zet: ‘I Feel Love‘ met z’n pulserende Moog baslijn en volledig electronische drumbeat. Buiten een aantal fantastische solo albums en samenwerkingen met artiesten als Philip OakeyFreddie Mercury en Blondie, heeft Moroder furore gemaakt met het componeren voor films: ‘Midnight Express‘, ‘Scarface‘, ‘Top Gun‘ en nog veel meer. Een producer die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de muziekindustrie in het algemeen en de dancewereld in het bijzonder.