Het grote moment is daar: dit is alweer de 500ste Perfect. Dat moest natuurlijk iets bijzonders worden. Het is gelukt. Art Rooijakkers, groot Elvis-verslaafde sinds zijn jonge jaren, maakte dit waanzinnige eerbetoon aan The King himself.

Geniet van het eresaluut. En Arts woorden hieronder.

Liner notes:

Before Elvis there was nothing.

Dat zei John Lennon ooit. En gelijk had ie. Met Elvis begon de hedendaagse muziek. Punt.

The King liet zich inspireren door de zwarte muziek waarmee hij was opgegroeid in het zuiden van de VS. Net als zijn heupbewegingen leverde het hem kritiek, maar ook succes op. Veel succes.

Elvis werd in zijn tijd de bestverkopende artiest met een half miljard verkochte platen. En na zijn dood hield het succes niet op. Integendeel. Graceland in Memphis blijft zo’n half miljoen bedevaartgangers per jaar trekken.

Deze Perfect-lijst meandert door het leven van de King. Van het energieke begin van de rock’n’roll met That’s alright Mama tot zijn melancholieke versie van My Way En alles ertussen. Nou, niet alles. Twintig nummers zijn niet genoeg om The King te eren, maar een aardig begin.

Kortom: deze lijst is een klein monumentje voor de grootste artiest ooit.

-Art Rooijakkers

PS Deze My Way werd opgenomen een paar dagen voor de dood van de koning. Een onwaarschijnlijk mooi afscheid. Elke woord krijgt lading.