Op 22 april 2014 verschijnt The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett, het nieuwe album van Eels. Cautionary Tales kun je in dit geval letterlijk nemen. Als E(verett) op zijn eigen site over dit album al schrijft dat “I listened to what we had done, and it made me uncomfortable… but not uncomfortable enough” dan betekent het dat er voor de gemiddelde luisteraar een waarschuwingssticker op moet. Voor alle duidelijkheid: dat is een aanbeveling. Patrick ‘Pondertone’ Tersteeg vatte Eels tot nu toe samen en killde een hoop darlings along the way. Hij kwam tot 17 tracks. Het moet een slachting zijn geweest. Maar dat is in het geval van Eels ook wel weer toepasselijk (zoals Patrick zelf stelde).

Enjoy.

 

Liner notes:

Het levensverhaal van E lijkt nog het meest op het verschrikkelijke ‘Prentenboek van Tante Pau’. Het grootste verschil is dat E in zijn leven nog nooit iets heeft gedaan om zoveel ellende te verdienen. Dat betekent echter niet dat je scherpe voorwerpen moet opbergen voordat je naar deze Perfect Eels gaat luisteren. In tegendeel. E laat zien dat het altijd erger kan, dat het eind gelukkig nog lang niet in zicht is, dat elke wolk een zilveren randje heeft en dat je de hoop nooit op moet geven.

En morgen meteen even naar de boekhandel voor ‘Things The Grandchildren Should Know’

Ps. De kenners vragen zich wellicht af waarom er (bijna) niks van het magnum opus ‘Blinking Lights’ tussen staat. Ik kon gewoonweg niet kiezen, daarom alleen ‘Theme From’.