The greatest female singer of all time. Yes, better than Aretha. Her voice is like balm for your soul. 21 Beautiful tracks.

Over La Springfield hebben we het vaker. Simpelweg de Allergrootste.

Liner notes:

Niels Aalberts: ‘Bekentenis: ik heb weinig vrouwen in mijn cd-kast en iTunes staan. Rechts naast de S van Springsteen staat echter een fikse rij werk van de beste zangeres aller tijden. Beter dan Aretha? Absoluut. Dusty mist de ruwe-diamantkwaliteit van haar grote voorbeeld, maar maakt dat gemis ruimschoots goed met De Ultieme Smacht, haar balsem voor de ziel, de Vaseline onder de stemmen.

Bijna-naamgenote Duffy (vast geen toeval…) werd meermaals met dit jaren ’60 icoon vergeleken, maar mag de grond niet kussen waar Dusty ooit liep. Amy ging naar dezelfde kapperShelby zong en speelde haar liedjes prachtig, maar dit is the real thing: 21 vijfsterren songs, uitgevoerd door topmuzikanten en geschreven door legendarische componisten als Randy NewmanBacharach/David en (veelal mijn favoriete Dusty-tracks) Goffin/King.
 
Niet toevallig start en eindigt deze selectie met de 2 openingsnummers en het slotnummer van Dusty In Memphis, het onbetwiste Meesterwerk in haar oeuvre. Beschouw het als een hommage en aansporing om die Klassieker vandaag nog in huis te halen. Every home should have one! De hit van dat album sla ik over; ook zonder is Dusty volstrekt Perfect. Enjoy!