David Holmes meets Guuzbourg. Zo moeten we het maar noemen. Guuzbourg selecteerde het mooiste/beste van de beste selecties van David Holmes. En dat levert (weer) een geweldige Perfect op.

Enjoy!

Liner notes:

En zo plopte ineens het plan in mijn hoofd om een Perfect David Holmes te gaan maken. De Ierse producer die met zijn remixen, filmmuziek en vooral zijn compilaties van grote invloed was (is) op mijn smaak en muzikale grensoverschrijdingen. Nummers als ‘Sugarman’ van Rodriguez, ‘A little less conversation’ van Elvis en ‘L’Appuntamento’ van Ornella Vanoni horen inmiddels tot een algemene canon, maar werden voor het eerst (althans, voor mij en waarschijnlijk velen met mij) afgestoft door Holmes.

Ik heb zijn compilaties erbij gepakt, zijn filmmuziek, zijn eigen tracks, zijn producties (zoals Unloved, zijn recentste band), ik heb interviews nageplozen en ik heb een heel pak mixen op Mix- en Soundcloud zitten shazammen. Verder heb ik jaren posts op zijn Facebook doorgeploegd. Dat leverde een lijst van ruim 120 nummers op, acht uur muziek. Dat had veel meer kunnen zijn als Shazam ook alles had herkent. Want Holmes houdt wel van een obscuur plaatje. Maar hij kan ook de nuggets kiezen uit de discografie van grote namen als Dolly Parton of Beach Boys.

Het samenstellen van een lijst die zowel recht deed aan Holmes’ eigen favorieten, zijn invloeden en de liedjes waarvan ik dacht: ‘WAT DE FOK IS DIT?!’, viel niet mee. Ik had mezelf de beperking opgelegd dat de totale lijst niet langer dan twee uur mocht duren (mislukt), dat het zo breed mogelijk moest zijn (tamelijk gelukt) en dat de bas, de geplukte, dikke bas die in vrijwel al zijn muziek en door hem geselecteerde muziek voorkomt, leidend moest zijn (zeker gelukt).

Dat heeft een playlist opgeleverd met favoriete filmcomponisten als Nino Rota en Piero Umiliani, soul, donkere 50s pop, bizarre psychedelica (Moogwalzer!), eigen werk en vaak in zijn mixen terugkerende tracks als Teresa’s Song van Broadcast en Duke of Burgundy van Cat’s Eyes. Wie benieuwd is naar de groslijst, gaat hier naartoe.
Anderen wens ik net zo veel openbaringen, oorgasmes en opstaan-en-dansneigingen toe als ik voelde.

  • Guuzbourg