Het Danger Mouse-sausje. Heerlijk spul. Is bijna bij alles lekker: Black Keys, Gorillaz, Zero 7 en zelfs Norah Jones maakt ie vurrukkulluk.

Liner notes:

Op 24 juli 2008 schreef Janco dit over zijn Perfect:

“Is Danger Mouse de nieuwe Rick Rubin? Nee, dat denk ik niet maar Brian Burton aka Danger Mouse komt akelig dicht in de buurt. Zijn naam prijkt de laatste tijd wel erg vaak achterop een cd (of download). Een paar weken geleden nog: de nieuwe Beck, produced by Danger Mouse. Sommige critici vonden het maar niks, de nieuwe Beck was te saai, te Danger Mouse achtig. Ach, Beck heeft gewoon een leuke plaat gemaakt. En de Black Keys, die waren niet meer garage volgens de kenners, kom op .. The Black Keys zijn hot juist door het Danger Mouse sausje, ze stonden zelfs bij David Letterman.

Danger Mouse komt uit de hiphop, eerst een plaat met Jemini, later met MF Doom maakte hij DangerDoom (gebaseerd op Cartoons). Alternatieve bandjes kunnen Brian ook bellen zo produceerde hij tracks voor Sparklehorse, The Rapture en zijn meest recente werk, The Shortwave Set.

Damon Albarn is ook fan van Brian en met hem werd Demon Days van de Gorillaz gemaakt, een million seller. Cee-lo leerde Brian al kennen via Prince Poo en Jemini, Gnarls Barkley was geboren en weer had DM een dikke hit: Crazy.

Kortom, Perfect Danger Mouse is een goede kennismaking met de man, begint leuk met de tune van het tekenfilm figuurtje en eindigt met Martina Topley Bird (feat. Gorillaz). – Janco Kulik