Dit is een ode en een introductie tegelijk tot West Coast Jazz, de makkelijk te begrijpen en daardoor te waarderen jazz-stijl. De eeuwig schijnende Californische zon heeft daar zeker aan bijgedragen.

Dit werkt heel goed op zondag, maar wellicht is het daarom heel verstandig om het juist ook eens doordeweeks te proberen.

Liner notes:

Het is 25 jaar geleden dat Chet Baker in Amsterdam uit een hotelraam viel. Chet Baker was voor de jazz wat Marlon Brando en James Dean voor het acteren. Hij was de exponent van de West Coast Jazz. West Coast Jazz is een term die verwijst naar verschillende jazzstijlen die zich rond Los Angeles en San Francisco ontwikkelden tijdens de jaren ’50 van de 20e eeuw (Wikipedia). Deze jazz was melodieuzer, ritmisch minder gecompliceerd en toegankelijker dan de bebop van na de oorlog. Naast Chet Baker zijn jazzmuzikanten Gerry Mulligan en Art Pepper onlosmakelijk verbonden met de West Coast Jazz. Met deze lijst wil ik een aantal bekendere en minder bekende muzikanten binnen dit subgenre van de jazz ten gehore brengen. – Didi Hardenberg