A Perfect Chart op Apple Music: HIER.

nieuwe binnenkomers

40 is the new 40! Het is woensdag en A Perfect Chart is weer bijgewerkt. Een top 40 van actuele lievelingsliedjes, niet gebonden aan genres, me dunkt.

Rolling Blackouts Coastal Fever –
Karen O ft. Michael Kiwanuka – Yo! My Saint
Peggy Gou – It Makes You Forget
The Orioles – Blue Suitcase
Loma – Joy
Ray Fuego – Ik Leen Niet
Dax – Mover ’n Shaker
Khruangbin – Friday Morning
Tim Knol – Whispering Heart
Fever Ray – Wanna Ship

Hugh Masekela – Stimela

 

PERFECTCHART___

Fan van beroep en overtuigd insomniac bovendien. Die combinatie maakt dat ik in de bevoorrechte positie verkeer te allen tijde wakker te kunnen worden met een toetsenbord op mijn voorhoofd. Non-stop vissen naar parels. Voor in de club. Voor op de radio. Voor in het weke hart.

Neuroten houden van lijstjes. Vanwege de tipfunctie. De herkenning. De ergernis. In de verhouding tot lijstjes vindt de liefhebber zijn schtick. Zo maak ik al jaren mijn eigen ideale Top 40. Zonder regels, laat staan redactievergaderingen. Potentiële hits naast gedoodverfde nuggets. Dwars door alle genres heen op zoek naar schoonheid. Redenen om op te staan. En weer verder te zoeken. The circle of life zingt Elton John dan, alleen niet in mijn lijst hé.

Vandaag is deze grillige neurose een geordende werkelijkheid geworden. De Top 40 is een bikkelhard feit. A Perfect Chart. Subjectief en discutabel. Wekelijks bijgehouden op Spotify en Deezer. Een fruitmand voor uw muzikale gezondheid. Kakelvers.

Laat het smaken!

Paul