Ooit was hij het Nederlandse antwoord op Dylan. Maar daar doen we Boudewijn de Groot te kort mee. Ook al steekt Boudewijn zijn lof voor Dylan niet onder stoelen of banken, de man is in a league of his own. En dat laat deze Perfect maar al te goed horen. Die we te danken hebben aan Dave Von Raven van The Kik. Een band die vaak vergeleken wordt met acts uit ‘het buitenland’, en die dan het predikaat ‘De Nederlandse <<vul hier naam jaren Zestig Mersey beat band in>> krijgt/kreeg. Maar The Kik is inmiddels ook een paar stappen verder en een behoorlijk fenomeen geworden.

Enjoy!

 

Liner notes:
De nummers op deze Perfect komen voornamelijk van de elpees “Boudewijn De Groot”(1965), “Voor De Overlevenden” (1966), “Picknick” (1968), en “Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser” (1972). Boudewijn werkt op deze platen nauw samen met tekstschrijver Lennaert Nijgh. “Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen” uit 1968 werd aanvankelijk als B-kant uitgebracht van het nummer “Waterdrager”, maar werd in 1972 alsnog een hit omdat het nummer op de verzamel-elpee “Vijf Jaar Hits” terecht kwam. De enige cover in deze Perfect is het nummer “Draai Weer Bij”. Het origineel is “Sunny Goodge Street” van Donovan, erg mooi hertaald door Harry Geelen. De vreemde eend in de bijt is het nummer “Slow Motion Mind” van The Tower; een door Boudewijn Engelstalig gezongen nummer dat hij opnam met o.a. Jay Baar (Q65) en Eelco Gelling (Cuby + Blizzards) die ook al als sessiemuzikanten speelden op de elpee “Nacht & Ontij”. 
“Tip Van De Sluier” is de opener van de elpee “Van Een Afstand” uit 1980, waar “Vlucht In De Werkelijkheid” afkomstig is van de plaat “Maalstroom” uit 1984. 
 
Als laatste het advies om de albums vooral in hun totaliteit te luisteren. Deze Perfect is dan ook verre van perfect, maar als ik er maar één iemand mee kan overtuigen wat voor een prachtige muziek deze man de afgelopen jaren heeft gemaakt, is mijn missie in ieder geval geslaagd. 
 
Dave Von Raven / The Kik