Perfect-maker Martin Klomp: ‘James Holden is een held, en het label wat hij heeft is al helemaal een held. Hier een bloemlezing van Border Community door de jaren heen.’

Enjoy!

 

Liner notes:

James Holden is een held en zijn label Border Community is al helemaal een held. Het zijn alleen geen superhelden die altijd graag ziet, die altijd de dag redden en die altijd er voor zorgen dat de zaken weer op hun pootjes terecht komen. Nee, deze helden schuren. Begonnen als four-to-the-floor en organische organismen groeiden ze en groeiden ze. Onderweg veel volgers en verliezende en veel liefhebbers winnende. Wie uitgave 1 naast uitgave 48 legt zal een wereld van verschil horen. Of toch niet? De dromerige melodielijnen zijn er altijd al geweest. James Holden houdt er alleen niet van om kunstjes te herhalen. Hij had makkelijk nog 4 tracks in de categorie ‘Horizon’ of ‘A Break In The Clouds’ kunnen maken. Maar altijd was er wel avontuur te vinden op zijn releases. In het begin alleen in de vorm van beattools en Fluffapella’s. Later gewoon als heel album wat de rafelige randjes opzocht en er over heen ging.

En dan zijn neus voor talent. De eerste vijf releases introduceerde ons aan een heel nieuw arsenaal muzikale helden.

Border Community is geen label wat probeert te ‘pleasen’ en verandert van koers op ieder moment dat er maar iets van rustig vaarwater in de buurt komt. Maar dat is ook wat het zo’n verdomd goed label maakt!