Dear Island van Bewilder is een geweldige plaat. Punt. En dan worden wij nieuwsgierig naar de inspiratiebronnen, het muzikale verhaal achter de plaat. Maurits Westerik – zanger & gitarist van de band – zetten de 14 meest invloedrijke tracks op een rij en schreef de bijsluiter. Perfecte ‘secundaire literatuur’ én een heerlijke mixtape.

Enjoy!

Liner notes:

“Dear Island” is het begin van Bewilder. Maar Bewilder was er eerder, zonder Bewilder geen “Dear Island”. Met z’n vijven vertrokken we naar Vlieland, omdat het mocht, omdat het kon. Er was maar één doel, en dat was samen muziek maken. Iets maken dat er nog niet was. Er waren zoveel ideeën, zoveel beginnetjes zonder eind, maar de energie was hetgeen die de overhand nam, de zin om samen iets nieuws te maken. En zo geschiedde. we hadden het goed samen, het was een nieuw hoofdstuk, een nieuw verhaal, een nieuw leven. Alsof we allemaal op een kantelpunt stonden, de vraag was, welke afslag neem we? Wat brengt ons nou eigenlijk echt hier, waarom doen we dit, het antwoord was, we zijn opnieuw begonnen. Dit is van ons, we zijn een eiland, dit is een ode aan de onafhankelijkheid. En zo stonden we erin en vervolgen we onze wegen.

We draaien veel platen samen, veel albums. Ook in de kleedkamer hebben we een platenspeler tegenwoordig, dan nemen we platen mee van huis od kopen ze onderweg of tijdens instores. Het uitwisselen van muziek is belangrijk voor ons, het erover praten misschien nog wel meer, omdat we graag onze passie delen en van elkaar aanhoren. Het is de gemende deler. Dit zijn een reeks nummers die we mooi vinden, waar we graag naar luisteren. Nummers die we draaien bij het mixen van “Dear Island”. Onze inspiratie, onze gids. Het zijn de liedjes, de sounds, de eigenaardigheden, de muziek. En natuurlijk zijn er nog zoveel meer liedjes, de komende dagen trekken we weer samen op, spelen we live en schrijven we nieuw werk. Ook dan zal er weer van alles langs komen. Dit is een greep uit onze kasten. Maar we hopen dat dit je een idee geeft, dat je een nummer ontdekt die je aanspreekt, dat de muziek je perplex doet staan of op het verkeerde been zet, je laat meevoeren, bewilder.

Vanavond (29 oktober 2015) om 22:00 spelen we Paradiso.

Misschien tot vanavond of graag tot snel!