Dit was rich-ears negende Perfect! Hij neemt ons wederom mee naar ‘het betere piep-knor-werk’. Ditmaal naar het werk van Autechre. Een lange eclectische (mag ik dat zeggen? ja, dat mag ik zeggen) mix + een mooi verhaal.

Liner notes:

‘Tja, nummer 9 in de Perfect-serie. Bijzonder gevoel. Zeker na de internationaal zeer goed ontvangen Perfect Amon Tobin.

Plots waan ik me terug in de tijd. Het is een donkere woensdagavond in de Mazzo, Amsterdam, ergens begin jaren ’90. Topavonden voor ambient- en elektronicaliefhebbers, waar je muzikaal in de watten werd gelegd door Steve Green en Rob. Genieten van mooie muziek en een biertje, in afwachting van ‘awe-teh-ker’, die het prachtige ‘Incunabula’ net op WARP hebben uitgebracht. Met mijn engelse tafelgenoten heerlijk een uur over bijzondere muziek praten. Maar plots vlak voor het optreden zijn ze er vandoor. Missen ze nu het concert…? Vijftien minuten later staan Rob en Sean op het podium. En dan valt het kwartje: ik heb met hen het afgelopen uur aan tafel gezeten!

Autechre is al bijna 20 jaar lang baanbrekend in elektronische muziek. Hoewel niet al hun releases tot mijn favorieten behoren, hebben ze zeer veel puike deuntjes afgeleverd, met als een van de absolute hoogtepunten de fenomenale TAZmx op de Basscad E.P., ook terug te horen in deze Perfect Autechre mix. ZoalsWikipedia zegt: ‘Veel van Autechre’s muziek heeft een sterke focus op complexe ritmes, pulserende percussie en accurate sequencing. Er worden vaak ongebruikelijke loops herhaald en incrementeel veranderd, die de muziek in constante overgangen brengt. Soms worden patronen tegen elkaar gezet waardoor er meerdere maatsoorten tegelijkertijd worden gespeeld.’

Enjoy these 2 hours of intelligent dance music. Headphones recommended. Buckle up!’ – Rich-Ears (Xander)

Tracklisting:
# (Interview Edit)
# Kalpol Introl (Incunabula)
# (Interview Edit)
# Flutter (Anti-EP)
# V – Vliezwei (Vliegenbos Morning, Reproduced By Autechre) (Laxir: Autechre Remixes 1994-2005)
# Keynell (Autechre Mix 1) (AE Mixes)
# Lost (Anti EP)
# Aut Riche (Incunabula)
# Vletrmx (Plaid Remix) (Warp Remixes [Disc 1])
# Mari Hamada – Aire Kaaiya (Laxir: Autechre Remixes 1994-2005)
# Dropp (EP7)
# Tazmx (Basscad EP)
# Gescom – Viral Rival (Rmxd By Ae) (Laxir: Autechre Remixes 1994-2005)
# Palm Skin Productions – Evolution Of The Beast (Autechre Mix) (‘The Beast’ Remix)
# Ccec (EP7)
# See On See (Oversteps)
# Are Y Are We (We R Are Why. Are Y Are We?)
# Characi (CichliSuite CDEP)
# Tortoise – Ten-Day Interval (Adverse Camber) (Laxir: Autechre Remixes 1994-2005)
# KrYlon 1 (Oversteps)
# Second Scepe (Anvil Vapre)
# Bronchusevenmx24 (Garbage)
# Fold4,wrap5 (LP5)
# Jello – Neph (Autechre Ultramatique 6 Mix) (Lungbone EP)