‘De songs van Aimee Mann zijn het soort liedjes waarvoor ooit het predicaat de perfecte popsong is uitgevonden’, zoals Perfect-maker Peter Jeucken het zelf raak omschrijft. Heerlijk bij een glas wit in de achtertuin, of onderweg naar het warme(re) zuiden (niet eerst in de achtertuin drinken dan).

Enjoy!

 

Liner notes:

In de tweede helft van de jaren tachtig voerde Aimee Mann de band ‘Til Tuesday aan waarmee ze drie zwaar onderschatte platen maakte.Na het uit elkaar vallen van ‘Til Tuesday bracht Mann in 1993 haar eerste soloplaat uit (Whatever). Daarna volgde in 1995 I’m With Stupid (1995).

Omdat commercieel succes uitbleef leek de solocarrière van Aimee Mann halverwege de jaren 90 te stranden, maar in 2000 keerde ze terug met het in eerste instantie in eigen beheer uitgebrachte Bachelor No. 2 Or, The Last Remains Of The Dodo.

Mann’s carrière kreeg een kick- start in het begin van 2000 wanneer ze haar soundtrack voor de veelgeprezen film Magnolia uitbrengt; het nummer ‘Save Me’ werd later genomineerd voor een Academy Award.

In 2012 sloeg Aimee Mann de handen ineen met indie icon Ted Leo. Het duo bracht in 2014 onder de naam The Both hun eerste album uit.

De songs van Aimee Mann vallen op door mooie harmonieën, aanstekelijke refreinen, een instrumentatie waarin de gitaren domineren en haar uit duizenden herkenbare nasaal stemgeluid.