Het jaarlijkse terugkerende Franse antwoord van Guuzbourg op Norbert Pek’s Perfect Summer. Traditioneel als de arrogantie van een ober in Nice, heerlijklekker als een vers croissantje bij een krom bakkertje in Charroux.

Geniet!

Liner notes:

Deze editie van Parfait Eté, de traditiegetrouwe Frans(talig)e tegenhanger van Perfect Summer, is er eentje voor bij mussen-van-het-dak-temperaturen. Voor windstille dagen waarop je enkel ‘puf’ kunt zeggen en al het andere teveel moeite kost. Vakantiedagen met veel zon, waarop de zee en het strand (of de gedachte daaraan) het enige is wat verlichting brengt. Openingstrack Le soleil est pres de moi van Air zet de toon.

De insmeertracks komen dit jaar van oude getrouwen, zoals Brigitte Bardot (tevens naamgeefster van het duo Brigitte), Marie Laforet, Serge Gainsbourg (hij schreef ook het nummer van Anna Karina), Françoise Hardy en Charles Trenet, wiens ode La Mer natuurlijk niet kan en mag ontbreken.

Tot de nieuwere gevestigde namen horen Benjamin Biolay, z’n zus Coralie Clément, Zaz, Francoiz Breut en het klassieke Franse eighties-duo Niagara.

Kersvers zijn onder meer het geweldige Juniore, electronica-duo Polo & Pan, Amoure en Christian Prommer, die de Ibiza-kraker Beau Mot Plage van Isolée in een modernig jazzjasje verpakt. En ja, er is ook een Hollandse bijdrage!

Bon voyage, bonnes vacances en blijf smeren!